Presemesterlunk

Det är sommar utan sol, vilket jag på sätt och vis gillar. Hettan gör att jag försmäktar och drabbas av tankestillestånd och överdrivna svettningar, vilket inte direkt går i linje med den relativa värdighet som jag söker. Men efter ha badat i vilda vågor i Medelhavet så saknar den lilla badfröken i mig salta dopp och det är lite för kallt för sådana dessa dagar.

Det är sommar och grått, och jag återfinns mest i växthuset eller i soffan under en yllefilt. Utanför mitt vardagsrumsfönster så ser jag den glamorösa utsikten av grannens gröna och fågelskitsbefläckade tak. Inte det jag hade önskat, men en god kompromiss och stabil vardag. Lite som mitt liv. Inte så mkt umff som min idealbild föreskriver, men samtidigt behagligt lugnt vilket gör att jag klarar av drama i perioder på ett annat sätt. Men det hade ju varit förbaskat värdigt med en liten punchveranda, eller lite närmare till havet, eller fler äventyrsfyllda weekends i exotiska länder., eller fler vänner som ramlade in, eller mer välstädat. Eller något. Jag kommer väl alltid söka mer, jag kommer aldrig vara nöjd och jag kommer alltid fråga varför.

Jag har två veckor kvar till semester. Jag längtar.

Annonser

4 thoughts on “Presemesterlunk

  1. Punschveranda… närhet till havet. *drömmer lite*
    Delar din känsla lite idag. Ska jag kanske baka lite? Ta hand om några av nektarinerna som ligger här? Gå en promenad? Slänga mig i soffan?
    Läser bloggar och inser att det är så här livet är och känns. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s