Förmaningar

I den stora livsmedelsaffären rullar de största vagnarna, styrda av hålögda medelålders som söker klipp för veckoshoppingen. Sådana som mig, med välorganiserade listor för att supporters veckomenyn. Vi har sällskap av några lyckliga hipsters som klarar sig med korg, och som blänger förmanande om vi tar oekologiska alternativ. Jag muttrar inte ens inombords åt sådana blickar längre, ty jag vet att mina få kompromisser gör att min vardag går ihop.

I butiken såg jag idag ett par, och som alltid kan jag inte låta bli att följa och observera för att dofta mig till deras historia. Det första jag ser henne, vilket nog inte alla hade gjort för hon hade alla attribut av osynlighet. En oansenlighet som på alla sätt strävade att inte vara til besvär, till den grad att hon var helt tyst under hela inköpsrunda.. Vilket var i kraftig kontrast till hennes partner, som var arg och högljudd. Arg för att avokadon var hård, potatisen för dyr, att hon rullade vagnen för långSamt, at flintasteken var slut, arr barnfamiljer tillät barn att dricka saft , att medföljande barn till andra medshoppare skrek. Han var så arg och blev rödare för varje minut, som om livet straffade honom genom att inte dansa efter hans pipor. 

Jag lyssnade på den arge mannens förmaningar, och önskade att den tysta kvinnan insåg att hon förtjänar något trevligare än en tillvaro där varje minut är en klagan på henne eller/och tillvaron. Jag önskar att den arge mannen bara kunde vara tyst, men då är jag också en sån som förmanar.

Jag gillar inte förmaningar. Faktum är att de dödar lite av mitt väsen och min livskraft. Som oljespill  i Mexikanska Golfen. Jag gillar inte att se det svarta i svart som startpunkt. Jag väljer att leta bra. Jag väljer att svänga med rumpan till Ed Sheeran istället för att gnälla att det är för hög volym. Ty även om det är radiosmörja, så är det catchy och lättsmält pop är fortfarande mer behagligt än att lyssna på klagooljud.

Förmana inte mig. Aldrig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s